Business Controller

Favorite Favorite Favorite
Apply

Business Controller

 • Zaandam
 • Master
 • Finance
 • Master
 • Etos
 • The Netherlands
Apply Apply
Favorite Favorite Favorite
 • To be courageous
 • To live wholeheartedly
 • To keep growing
 • Een aanpakkersmentaliteit
 • Een ondernemende houding
 • Een gezonde dosis energie

How you can
make a difference

Een geweldige carrièremogelijkheid

We willen je zien groeien en slagen. Veel van onze huidige leiders zijn in de winkel begonnen voordat ze door het bedrijf gingen. Als je voor ons komt werken, zullen wij voortdurend in je investeren en je helpen je talenten verder uit te bouwen.

We bieden een reeks professionele ontwikkelingsprogramma's, van stages tot gespecialiseerde cursussen waar senior managers hun leiderschapskwaliteiten kunnen ontwikkelen. We bieden ook flexibele werkopties als je terugkeert op de arbeidsmarkt.

Business Controller Commercie & Merchandise
Standplaats: Zaandam

Als Business Controller lever jij een actieve bijdrage aan de opbouw en professionalisering van de finance organisatie. Daarnaast ontwikkel jij jezelf als sparringpartner voor de Commerciele organisatie als lid van het Commerciele MT. Jij bent een centrale speler in de business en jij ziet direct welke impact je maakt, zowel op hoofdkantoor als in onze (digitale) winkels.

Wat ga je doen? 

 • Ondersteunen en adviseren bij het opstellen van de begroting, het analyseren van deze, kwantificeren van voorgestelde promoties, projecten en investeringen.
 • Zorgen voor inzichtelijke en overtuigende analyses en presentaties, zowel periodiek als ad hoc, om inzicht te verkrijgen in de omzet- en marge ontwikkeling met als doel richting te geven voor de toekomst
 • Bespreken van de operationele en strategische commerciële resultaten in het Commerciële MT.
 • Verantwoordelijk voor de monitoring van de strategische plannen binnen Commercie/Merchandise en het borgen van de te behalen resultaten
 • Initiëren van projecten voor het verbeteren van financiële processen en verhogen van commercieel resultaat samen met de andere Business Controllers

In deze rol rapporteer je aan de CFO van Etos, en fungeer je als financieel sparringpartner van de Merchandise Director, Commercieel directeur en CFO. Ook speel je een proactieve rol in het team om de samenwerking verder te intensiveren en te helpen bij het zorgen dat er goed grip en voorspelbaarheid is van de resultaten.

Dit is waarom jij je goed voelt bij Etos.  

 • We betalen je inzet terug met een bruto jaarsalaris tussen €90.000,- en €95.000,- bruto per jaar, afhankelijk van je ervaring. Dit bedrag is inclusief 8% vakantiegeld. 
 • Je werkt mee aan onze groei en ontvangt daarom een variabele bonus bovenop je salaris.  
 • 20 vakantiedagen  
 • Een keuzebudget, dat ingezet kan worden voor 12,5 extra vrije dagen. Anders kan je dit budget ruilen voor kortingen of laten uitbetalen. Jij beslist.  
 • Een uitstekende pensioenregeling bij het Ahold Delhaize Pensioenfonds.  
 • Een reiskostenvergoeding of NS-trajectkaart om van en naar Zaandam te reizen. 
 • Een mooie korting op producten bij Etos én 5% korting op je boodschappen bij Albert Heijn, tot maximaal €280 per jaar. 
 • Een gratis Mijn Albert Heijn Premium abonnement met vele extra voordelen. 
 • Een inclusieve omgeving waarin je op persoonlijk en vakinhoudelijk vlak continu kan blijven ontwikkelen. 

Dit breng je mee

Bij Etos hebben wij de missie om klanten zich elke dag goed te laten voelen. Wat de vraag ook is, wij staan klaar voor onze klanten en collega’s. Wij zijn volop in beweging en op zoek naar collega’s die samen met ons verder willen bouwen aan onze missie en graag de handen uit de mouwen steken. Om deze functie goed uit te voeren, heb je:

 • Een afgeronde WO opleiding, waaruit affiniteit blijkt met finance, economie en/of bedrijfskunde;
 • Minimaal 7-10  jaar ervaring in een relevante financiële rol en in staat een breed palet aan financiële vaardigheden te gebruiken in deze functie.

Als persoon ben jij succesvol door de volgende kwaliteiten mee te brengen:

 • In staat jouw sterke analytische vaardigheden in te zetten, evenals jouw inzicht in bedrijfsvoering van de operationele bedrijven.
 • Je kunt goed werken onder druk en zet ook jouw communicatieve eigenschappen in, door relaties te ontwikkelen en uit te bouwen.
 • Als business controller werk je effectief, zowel individueel als in teamverband. Jij bent dan ook gesprekspartner op alle niveaus door energiek en vastberaden te zijn in het behalen van gestelde doelen. Hierin ben je ook nuchter en laat jij je niet gek maken.
 • Collega’s herkennen jouw positieve en ondernemende instelling. Jij ziet de uitdagingen in dynamische omgeving om te werken en om processen te automatiseren en schaalbaar te maken.
 • Tot slot ben jij een strategische denker: jij denkt vanuit de strategie van Etos en inspireert anderen met jouw energie.

 

Jouw nieuwe werkplek
Bij Etos, onderdeel van Ahold Delhaize, hebben we maar één doel: mensen helpen en inspireren om gezonder en gelukkiger te leven. Dat doen we met de beste producten en met goede adviezen over gezondheid en beauty. En Etos heeft impact: je vindt onze producten in meer dan 3 miljoen Nederlandse badkamers en 8 miljoen mensen beginnen én eindigen hun dag met Etos producten. We zijn al vele malen uitgeroepen tot 'Beste drogisterijketen van Nederland'. Daar zijn we heel trots op!

We vinden het belangrijk dat jij bij Etos jezelf kunt zijn in een omgeving die openstaat voor verschillende perspectieven, een omgeving waarin we nieuwsgierig zijn en elkaar waarderen. Voor deze functie zoeken we bij voorkeur iemand die de diversiteit in ons team, in de breedste zin van het woord, versterkt. Iemand die vanuit eigen achtergrond en persoonlijke eigenschappen een ander geluid brengt en daarmee een goede aanvulling is op ons team.  

Klaar om samen onze missie waar te maken?   
Klik op de sollicitatiebutton om te solliciteren. Dat kan ook als je nét niet alle artikelen van ons boodschappenlijstje in huis hebt. Neem voor meer informatie contact op met Milou van Regteren, Talent Acquisition Partner Finance, via  milou.van.regteren@aholddelhaize.com

 

Jouw sollicitatie

De medewerkers van Ahold Delhaize het aller belangrijkste. Als je interesse hebt in het solliciteren naar een functie bij Ahold Delhaize, dien dan je volledige sollicitatiegegevens in (cv en motivatiebrief).

Elke kandidaat, waar dan ook ter wereld, verdient het om eerlijk en met respect en waardigheid behandeld te worden. 
Wij zijn een werkgever die voor gelijke kansen staat en die zich inzet om mensen aan te nemen, te trainen, te compenseren en te promoveren op basis van hun individuele talenten en vaardigheden. Wij omarmen diversiteit en kansen worden uitgebreid naar werknemers en toekomstige werknemers zonder onderscheid te maken in ras, huidskleur, geslacht, religie, leeftijd, natuurlijke afkomst, familiestatus, veteranenstatus, seksuele geaardheid, handicap of enig ander criterium.

What
matters to us?

Ahold Delhaize is one of the world’s largest food retail groups and a leader in both supermarkets and e-commerce. Together, we help people eat well, save time and live better – it’s how we make a difference. And we do it because we care: for our customers, our people and the world around us.

Be courageous

"I realized how much impact you can truly have as an individual, working for such a huge international company.”

Live wholeheartedly 

“The support this company has always offered means the world to me."

Keep growing

“I feel the freedom to show initiative, propose changes and try new things. Having that freedom gave me wings to fly.”

Meet your colleagues

What our selection
process looks like?

1

Application

Share your enthusiasm for Ahold Delhaize or of our great local brands — explain why do you want to work for us and how you can add value. Your goal is to engage the hiring manager and to get them thinking about you as a potential new hire. Give it your all!

2

Job interview(s)

After you have been selected and depending on the role, you will be invited for one or more job interviews. The job interview, which is a two way conversation, will take place online (via Teams) or at the office. You will be informed by the recruiter. This is your moment to shine (but you always do ofcourse)

3

Online Assessment

When both parties would like to continue the conversation you will be invited for an online assessement, also known as pre-employment tests. The purpose of the test is helping hiring manager determine whether a candidate has the skills, work style, knowlegde of personality to succeed in a the role. 

4

Job Offer

We are thrilled to get you onboard and would like to offer you the job. In this phase we start the conversation about the details which comes with the job, such as compensation, benefits and other contract details. 

5

Welcome the Ahold Delhaize family

We do our utmost for you to feel at home, heard and valued and encourage you to be courageous, live wholehearted and keep growing. Therefore, we start the (pre)onboarding process as soon as you accepted the job offer. This process includes a technical and functional onboarding within Ahold Delhaize or our great familiy of local brands. 

Need help with application or orientation?

Hello, send me a message and I'll be happy to help you

Milou van Regteren

Talent Acquisition Partner

Apply right away

Apply using the application form

Can't find the best match for you?

Let us help you or you can create a job alert and receive the most recent matching jobs in your inbox.

United States The Netherlands Belgium Greece Serbia Czech Republic Romania Portugal Indonesia